Skip links

6 Pași Esențiali pentru un proiect de Design Interior reușit

Imaginează-ți locuința perfectă, locul unde îți vei petrece o mare parte din timp alături de cei dragi

Share

6 Pași Esențiali pentru un proiect de Design Interior reușit

Imaginează-ți locuința perfectă, locul unde îți vei petrece o mare parte din timp alături de cei dragi. Acum gândește-te că deciziile pe care le iei în timpul procesului de renovare pot avea un impact major asupra rezultatului final. Amenajarea unei proprietăți poate părea la prima vedere o sarcină ușoară, pe care o poți gestiona cu ușurință dar care poate lua o întorsătură atunci când nu iei în considerare anumite aspecte precum profesioniștii cu care vei colabora, un buget realist sau durata de timp reală a finalizării acestui proces.

Motive principale pentru care proiectele au întârzieri:

  1. Lipsa de experiență
  2. Nu estimezi un buget realist pentru stilul pe care-l dorești
  3. Inabilitate în vizionarea și prevenirea unor aspecte
  4. Alegi cei mai ieftini specialiști în detrimentul unei decizii bine calculate
  5. Eviți să colaborezi cu un specialist în designul de interior

Deși la prima vedere decizia colaborării cu un designer de interior poate părea un cost adițional, o astfel de decizie cu siguranță va ajuta la eficientizarea întregului proces. Nu numai că această colaborare va aduce beneficii monetare pe termen lung, dar va eficientiza întregul proces iar la final te vei bucura pe deplin de locuința ta.

Pentru a te ajuta în acest proces și a-ti face experiența renovării cât mai plăcută, am lăsat un booklet detaliat cu întreg procesul. În acest booklet vei parcurge pas cu pas etapele dezvoltării eficiente a proiectului de design interior și vei înțelege exact care sunt cerințele clientului în conversația cu specialiștii.

Cei 6 pași esențiali sunt:

01 | Definește-ti stilul și obiectivele

Înainte de începerea procesului, este vital să îți definești nevoile de la noua locuință. Întrebări precum: ce fel de atmosferă îți dorești, ce funcționalitate va avea fiecare încăpere sau ce culori preferi vor juca un rol important în rezultatul final.

Utilizează site-uri precum Pinterest, Google Images sau inspiră-te din viața reală pentru a găsi ce stiluri arhitecturale se potrivesc cu personalitatea ta. Alege modele de texturi, culori, piese de mobilier și accesorii pentru a te inspira. Vizitează showroom-uri de mobilier și testează pentru a-ți forma o idee despre ce îți dorești în viitoarea ta locuință.

02 | Creează un mood-board

Moodboard-ul este un colaj de imagini, texturi și culori care odată puse împreună vor forma esența dorinței tale. Poți adăuga imagini din diferite surse online (Pinterest, Google Images etc), imagini decupate din reviste sau cataloage sau chiar fotografii personale. Moodboard-ul este un element cheie care te va ajuta să îți păstrezi orientarea în procesul de design.

03 | Caută un designer de interior potrivit nevoilor tale

Este foarte ușor sa găsim designeri de interior. O simplă căutare pe Google îți poate aduce zeci de contacte. Dar nu este atât de ușor să găsești designerul potrivit ție și imaginii pe care o dorești. Personal consider acest pas ca fiind cel mai important, deoarece aici întreg procesul poate deveni unul plăcut sau nu. Evită să alegi un designer bazat doar pe cost. Adună o listă de 2-3 contacte cel puțin și cere oferte. Verifică recenziile pe Google, aruncă o privire pe social media și portofoliu acestora. Alte aspecte importante ce trebuie luate în calcul sunt: nivelul de experiență, stilul arhitectural practicat, dacă colaborează cu o echipă de execuție etc.

04 | Obține autorizații dacă este necesar

Dacă proiectul dumneavoastră implică renovări majore sau este situat într-o zonă protejată, este posibil să trebuiască să obtineți confirmări de la autoritățile locale.

05 | Implementarea conceptului

Odată ce întregul design a fost realizat (informații 2D, 3D, detalii tehnice și de construcție, deviz lucrări etc) este momentul ofertării. În general este indicat să cereți 2-3 oferte pentru execuție, unde puteți compara atât prețuri cât și termeni de execuție. Un designer experimentat poate avea o echipă pentru manoperă deja pregătită, caz în care probabil că nu veți mai dori să parcurgeți procesul de obținere oferte.

06 | Bucură-te de noua ta locuință

Odată ce proiectul este finalizat, relaxează-te în noul tău living și reflectă asupra bătăilor de cap pe care le-ai evitat în momentul când ai decis să colaborezi cu un designer de interior potrivit nevoilor tale.

07 | Extra step

Dacă ai ales designerul potrivit, cu siguranță întreg procesul a fost memorabil și poate ați devenit amici. Asigură-te că îți răpești 5 minute pentru a posta un review bun pe Google și că recomanzi serviciile mai departe.

Pe scurt

01 | Definește-ți stilul și obiectivele

02 | Creează un mood-board

03 | Elaborează un plan de buget

04 | Obține autorizații dacă este necesar

05 | Implementarea conceptului

06 | Bucură-te de noua ta locuință

07 | Extra step

Respectând pașii enumerați în acest articol, vei transforma un potențial proces îndelungat și obositor într-o experiență de neuitat și poate la final vei câștiga un amic din designerului cu care ai colaborat.

Pentru a accesa booklet-ul pregătit special de INTU în care discutăm în detaliu fiecare din cei 13 pași necesari unei parcurgeri eficiente în proiectul de design interior.

This website uses cookies to improve your web experience.